Spring navigationen over og gå direkte til indhold

Der er brug for dig!

I flere kommuner er der mangel på ledsagere. Flere borgere er visiteret til ordningen, men desværre er der nogen, der venter meget lang tid, fordi manglen på ledsagere er så stor.

Vi vil derfor gerne opfordre til at flere melder sig hos kommunen, så flere borgere kan få den hjælp, de har brug for til at deltage i forskellige aktiviteter.

Her kan du læse mere om det at være ledsager og søge en stilling hos Aabenraa Kommune:

Information om Ledsageordning (boogaktivitet.dk)

Bliv ledsager og gør en forskel (hr-manager.net)

Bor du i en af de andre Sønderjyske kommuner, så kig på din kommunes hjemmeside under ”job i kommunen”

Nedenfor kan du læse om Gitte og Michael, der har været ledsagere siden 2008 og 2012

Det første vi nok tænker på, i forbindelse med det at være ledsager, er at det giver en dejlig form for livsglæde. Både for os, men også for de mennesker vi ledsager. Vi ledsager til mange forskellige ting, afhængig af hvad der lige er lyst til, men det kan være biograftur, koncerter, svømmehal, eller i det hele taget bare arrangementer og oplevelser, som skaber kvalitet for brugerne. Valg vi andre selv kan tage, og beslutninger, som mange normalt ikke skal tænke over, men som for denne gruppe borgere kun kan lade sig gøre, hvis nogen afsætter tiden til det. Kort sagt får vi enormt mange spændende og gode oplevelser, sammen med mennesker som bliver oprigtigt glade og også gerne viser det.

Jeg (Gitte) har været ledsager siden 2008. Jeg har været i det samme bofællesskab alle årene, men har haft forskellige borgere.

Da jeg begyndte som ledsager var det til en cykeltur hver anden uge.

Jeg har siden deltaget i adskillige andre gode og sjove ting. Altid skønt at være med.

Jeg har også af flere omgange ledsaget på ferier, hvor jeg har været i Disneyland i Paris, og jeg har været på Tenerife én gang.

Jeg (Michael) har været ledsager siden 2012, hvor jeg har været på flere forskellige bofællesskaber, samt været ude i private hjem. Jeg har haft en del forskellige aftaler, og har pt. 4 faste borgere, som jeg ledsager til mange forskellige ting, lige fra en gåtur til en heldags udflugt. Bare det passer ind i kalenderen.

Vi har begge borgere som bor i samme bofællesskab, hvilket gør at vi også til tider ledsager til de samme arrangementer. Vi har blandt andet begge været med til idrætsdag, hvor vi har hygget dagen igennem med div. spil og afsluttet med musik og dans om aftenen, inden turen gik hjem igen. At vi får disse oplevelser sammen som par, gør bestemt noget godt for os privat også.

Som ledsager, er man ansat og aflønnet af kommunen, og den enkelte borger har så ret til at bruge et antal timer om måneden. Der laves aftaler der passer ind med ønsker og med hensyn til evt. arbejde eller andre aftaler. Vi oplever kun at vi selv er med til at bestemme hvornår vi har tid til at ledsage. Der er altid brug for flere ledsagere, så meld jer gerne til Ledsagerordningen hos jeres kommune.

Ses derude en dag 😊

Hilsen Gitte og Michael