Friedrichstadt og Kielerkanalen

LEV Aabenraa afholdt en dejlig weekendtur til Fredriksstad den 31.8 og 1.9.

Vi startede tidligt om morgenen og samlede op forskellige steder. Derefter startede forventningen.

Turen gik først til Kiel, hvor vi sejlede på Kielerkanalen ca. 4 timer med lækker brunch ombord. Det var i sig selv en oplevelse for mange, nogle fik lov til at styre, så øjnene strålede.

Vores buschauffør Ernst Hybschmann Nielsen holdt og ventede i Rendsburg. Ernst fortalte undervejs om de spændende steder og kunne lige finde de smukkeste køreture. Vi kørte til storkebyen Bergenhusen. Storkene var godtnok forsvundet da vi kom, men vi så da 1 stork og en af plastik

Vi ankom til Frederiksstad sidst på eftermiddagen og blev indlogeret på det dejlige hotel. Aquarium. Et rigtig dejligt hotel med en lille swimmingpool og wellness.Nogen benyttede sig af det. Andre tog et hvil og nogen var en tur i byen "Nordens Venedig". En mege smuk by, som også holdt kulturaften og marked.

En lækker 3 retters menu og et dejligt morgenmåltid blev indtaget på hotellet,
Aftenen blev brugt af nogen til sang og dans i forsamlingshuset.
Lørdag var vi på kanalrundfart. Det var bare så smukt at sejle der med huse på begge sider.

En sluse kom vi også igennem. Vi sluttede af med en salme i den dansk kirke, hvor Andreas satte sig til orglet ( ja, man er vel organist?) og fik en snak om kirken af præsten Victor Greve også om hans arbejde som feltpræst.En dejlig afslutning på dagen.Turen gik hjemad langs Vestkysten, hvor vi rigtig oplevede marsken.

Vi var hjemme kl. 17.00 og alle var enige om, at det havde været en rigtig dejlig tur og foreslog os, at gøre det samme næste år. Nu må vi se hvor langt pengene rækker.

Turen er kommet i stand ved en del donation fra Den Nordslesvigske Kvindefornings Fond og Alfred Weiss'es Fond.

Tusind tak til jer alle for en skøn berigende oplevelse.

LEV Aabenraa
Magny Jønch

 
Persondata information